Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за стрелката на горивото?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за стрелката на горивото?

Колеги клати ли ви се много стрелката на горивото в смисъл като карам по равен път и само направо си показва нормално стои на 1 място и не мърда но като се разклати колата,правя завои,изпреварвам или пътя е много неравен играе страшно много от пълно до празно светва и гасне лампата дали има някъв варианта да се оправи това нещо или просто си е така?
    Fiat Punto 1.2 75 ELX
    EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
    EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
    EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Преди правела ли ти е така? Между другото аз не съм виждал Алфа (та и Фиат) да има точно показване на на нивото(количеството) на горивото. Моята ми дава отклонение от порядъка на 5-10л + или -, като си карам из града. Когато спускам по наклонен път (примерно от балкана) ми дава 10-15л по-малко, а когато изкачвам 5-10л повече. Не съм само аз така, нито само моя модел Алфа 156. По-старите модели съм видял, че са същите, а наскоро разбрах, че и при новичките се появявало. Според мен това си е бял кахър.
    Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

И при мен нещата стоят по същия начин, при неравен път! Сипвай бензин и карай стрелката не е важна! И да я оправиш няма да свалиш разхода!
      sigpic

Alfa Romeo 146 1.4 16V T.S 103 HP

Comment

Абе и вие сте прави ама на моменти направо ме изнервя та ми стана интересно дали има някъв вариант за оправяне!А деиствително на мен и на пунтото мие по същия начин!А разхода не ме интересува почне ли постоянно да свети веднага сипвам
        Fiat Punto 1.2 75 ELX
        EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
        EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

То маи на всички си е така аз примерно като дам повече гас известно време и стрелката пада много бързо обаче после като върна гаста и се дига
          BUSHON RACING SERVICE

Comment

Първоначално публикувано от drajko145 Покажи съобщение
            То маи на всички си е така аз примерно като дам повече гас известно време и стрелката пада много бързо обаче после като върна гаста и се дига
            Ми че то това си е нормално. Иначе мойта стрелка не се мърда на неравен път или резки движения.
            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Е добре де, колко мърда стрелката при теб? Как да разбирам това "от пълно до празно"?

При мен също се движи стрелката, но примерно варира +- 5-8 литра (1/2 от едно деление), в зависимост от наклона ..
              Alfa Romeo 155 1.8TS '93
              Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

Това е защото поплавака се намира отзад на резервоара и като колата е с муцуна надолу бензина пада и той и така поплавака си мисли,че няма бензин,а като с муцуна нагоре вече поплавака е повдигнат и все едно има повече бензин !!!!!!
                sigpic156 1.8 TS 2004`

Comment

Дори и да се почисти,много файда няма
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

..

аз съм свикнал, не ми прави впечатление вече
                    BUSHON RACING SERVICE

Comment

Първоначално публикувано от Az4o Покажи съобщение
                      Е добре де, колко мърда стрелката при теб? Как да разбирам това "от пълно до празно"?

При мен също се движи стрелката, но примерно варира +- 5-8 литра (1/2 от едно деление), в зависимост от наклона ..
                      Еми колега при по-рязко движени както съм обяснил по-горе от светнала лампа и стрелка наи-долу до фулл!Ама тва при много рязко накланяне или спиране и т.н. а иначе както казваш ти +- 8 литра!Ама колегата каза че и с почистване не става така че така ще си я карам
                      Fiat Punto 1.2 75 ELX
                      EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
                      EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Първоначално публикувано от Vlado_PK Покажи съобщение
                        Еми колега при по-рязко движени както съм обяснил по-горе от светнала лампа и стрелка наи-долу до фулл!Ама тва при много рязко накланяне или спиране и т.н. а иначе както казваш ти +- 8 литра!Ама колегата каза че и с почистване не става така че така ще си я карам
                        най-вероятно ти се допират някъде жиците и дават на късо,трябва да се извади цялата сонда и да се провери,да не земе пък от това късо да стане искра и после
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Тя тая стрелка е за горе-долу...
                          Аз като напълня до капачката и обикновено минавам 100км за да стигне от след 1ца до 1цата...после минавам още 100-150км с първото деление, после още 100тина с 2рото(до 1/2) и после още 150-180 до резервата....което си е 1/2 резервоар според стрелката
                          Освен това 2 леви завоя и резервоара е пълен
                          А ако има и изкачване, съвсем
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            най-вероятно ти се допират някъде жиците и дават на късо,трябва да се извади цялата сонда и да се провери,да не земе пък от това късо да стане искра и после
                            Мерси за съвета колега тва ще се провери!
                            Fiat Punto 1.2 75 ELX
                            EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
                            EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Working...
                            X